Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van de AOb of omdat je je daarvoor hebt aangemeld op onze website Klik hier indien deze mail onleesbaar is.

Wetenschappelijk Onderwijs & Onderzoek

Utrecht, 9 juli 2020

Click here for the English version of this newsletter

Tour of Academics

Onbegrijpelijk: je levert kwalitatief goed onderzoek, je studenten lopen met je weg, je collega’s zijn blij met je en tóch moet je weg. Al jaren is het inzetten van tijdelijke contracten het standaard personeelsbeleid in de academische wereld. Het is verspilling van waardevol talent, het verhoogt de toch al abnormaal hoge werkdruk, wakkert onderlinge strijd aan en zorgt voor sociale onveiligheid. Talentvol personeel wordt keer op keer weggestuurd waardoor ze noodgedwongen als nomaden moeten rondtrekken van universiteit naar universiteit. 
 

Opening Academisch Jaar: Tour mee op 31 augustus

Tijdens de opening van het Academisch Jaar fietsen we de ‘Tour of Academics’ tussen universiteiten. Fiets een deel van de route mee of zwaai je weggestuurde collega’s uit. Kom in beweging omdat je jezelf gedwongen ziet om (weer) naar een volgende tijdelijke aanstelling te gaan of om je collega’s met tijdelijke aanstellingen te steunen. Samen gaan we voor het échte erkennen en waarderen van het universitaire personeel!

Facebook
Twitter

Plan gereed voor UU-werknemers in onzekerheid

De Universiteit Utrecht (UU) heeft een plan gereed om medewerkers, die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, te helpen. De universiteit stelt naast de in de cao afgesproken loonruimte extra miljoenen beschikbaar. "Dit is precies zoals het zou moeten. Hopelijk volgen andere universiteiten snel”, zegt AOb-sectorbestuurder Donald Pechler. Lees verder.
Facebook
Twitter

Bekijk de videoserie 'Een verschillend geluid'

Het Landelijke Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) heeft een serie korte videoportretten gemaakt. Met de video’s laat LNVH vrouwelijke wetenschappers aan het woord, in een tijd waarin er veel mannen zichtbaar zijn. Bovendien laten ze zien dat het van belang is wetenschappers vanuit allerlei vakgebieden en achtergronden te laten meedenken over coronavraagstukken en verschillende geluiden te laten horen. De gehele serie is te zien op het LNVH-vimeo-kanaal. 
Facebook
Twitter

Dure internationale schakeljaren onder vuur

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft twee jaar geleden de banden doorgesneden met Study Group, een commerciële aanbieder van prijzige schakeljaren voor internationale studenten. Lees meer.

Minister laat Neerlandistiek zichzelf redden

De studie Neerlandistiek loopt leeg. De minister geeft de opleidingen een duwtje in de rug, maar ze moeten zichzelf uit het moeras trekken met onder meer sectorplannen en vernieuwde curricula. Lees meer.

TU/e trekt vrouwen teveel voor

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat te ver in haar streven om meer vrouwelijke wetenschappers te werven. Dat oordeelde het College voor de Rechten van de Mens. Lees meer.

De AOb wenst je een mooie zomer

De coronacrisis heeft voor veel mensen een enorme invloed op het werk en op de thuissituatie. We hopen dat deze zomer ruimte geeft om daarvan bij te komen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over de AOb of ben je lid en heb je een vraag? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers. Bel: 0900 463 62 62 of vul het vragenformulier in.
Lid worden? Meld je aan!
Volg ons
  De AOb is onderdeel van de FNV
Facebook Twitter
Beheer je online abonnement(en) hier
Afmelden van deze nieuwsbrief